Bux Zero review

Update 27-05-2020: Bux Zero heeft laten weten dat het vanaf vandaag mogelijk is om in een selectie Amerikaanse aandelen te handelen.


Naast DeGiro ben ik sinds deze week ook begonnen met beleggen met de beleggingsapp van Bux Zero. In deze review wil ik jullie vertellen wat ik wat de app vind, wat de voor- en nadelen zijn en hoe Bux Zero werkt.

Wat is Bux Zero?

Bux Zero bestaat pas sinds 2019. Bux zelf daarentegen bestaat al veel langer.
Beleggers willen het liefst geen of heel weinig transactiekosten maken en daar heeft Bux slim op ingespeeld. Vandaar dat de app ook “Zero” heet, dat staat namelijk voor zero commission.
Dit gaat echter wel veranderen, want vanaf 1 juni zal er een klein bedrag betaald moeten worden voor het handelen in aandelen.
Voor het handelen in EU aandelen zal een commissie gevraagd gaan worden van € 1,- per order. Dit geldt overigens alleen voor Limit orders. Market orders blijven gratis.
Wat daarnaast gratis blijft is het handelen in aandelen uit de VS. Dat is dus heel positief.

Bux Zero is erg gericht op de jongere generatie. De app ziet er heel modern en gelikt uit en de taal die gebruikt wordt is ook meer gericht op jongeren. Zo staat er bij het aandeel Altice bijvoorbeeld als omschrijving: “Kingsize kabelaar en telecomreus. Oprichter Patrick Drahi heeft als hobby’s fietsen en kleinere kabelaars opkopen”. Daarnaast kun je zelfs het thema van de app kiezen. Zo heb je de keuze tussen een “donkere modus”, “Carl”, “Richie”, “Peggy” en “Nina”.
De app en de mogelijkheden daarvan zijn vooral interessant voor de beginnende en onervaren belegger.
Voor de gevordere belegger zou ik Bux Zero niet willen adviseren. Hierover later meer.

Wat vooral handig is in de app van Bux Zero is dat ze werken met categorieën. Zo zie je bijvoorbeeld welke bedrijven allemaal vallen onder de categorie reizen, zoals Boeing en Expedia. Onder de categorie “Financieel” vind je bijvoorbeeld ABN Amro, ING en Paypal.

Hoe werkt Bux Zero?

Het downloaden van de app is zeer eenvoudig en kan gewoon via de Google Playstore of de Appstore van Apple.
Als je je aanmeld via deze link krijgen zowel jij als ik een gratis aandeel met een waarde tussen de € 2,- en € 200,- zonder dat het je verder iets kost. Echt waar!

Als je je account hebt aangemaakt volgt er een identificatieproces. Hier wordt gevraagd naar je gegevens en naar je ervaring met beleggen.
Al met al is aanmelden binnen een paar minuten geregeld.
Vervolgens maak je via een Tikkie of een overschrijving per bank het geld over waarmee je wilt gaan beleggen. Ook dit is binnen een paar seconden geregeld.

Zodra het geld op je rekening staat kan je beginnen met beleggen en ontvang je je gratis aandeel. Voor mijn aanmelding kreeg ik een aandeel Basic-Fit ter waarde van € 20,- en na de aanmelding van iemand anders kreeg ik een aandeel Altice.

Kosten Bux Zero

Zoals gezegd is handelen via Bux Zero op dit moment nog gratis en zal er vanaf 1 juni een kleine commissie (€ 1,-) berekend gaan worden bij het uitvoeren van een Limit order voor Europese aandelen. Amerikaanse aandelen blijven wel gratis. Hiermee is Bux Zero alsnog véél goedkoper dan veel andere brokers.
Het storten en opnemen van geld en het ontvangen van dividend blijven wel gratis.
Bux Zero komt verder met iets nieuws dat wel gratis is en blijft maar wat wel een puntje van aandacht is. Dat is namelijk de Basic order. Dit houdt in dat alle transacties van beleggers gebundeld worden en net als girale belggingsfondsen 1x per dag op een vast tijdstip worden uitgevoerd.
Het voordeel hiervan voor jou is dat de transactie gratis is. Het nadeel is dat je niet weet op welke prijs je transactie heeft plaatsgevonden.
Persoonlijk zou ik dus altijd kiezen voor een Limit order omdat jij dan zelf de prijs bepaald waarop je order moet worden uitgevoerd.

Veiligheid Bux Zero

Je vraagt je misschien of hoe veilig het handelen via Bux is. Bux valt onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Je kunt er dus op vertrouwen dat er goed wordt omgegaan met je gegevens en dat je geld in goede handen is. Bux maakt gebruik van het systeem van de ABN Amro, vandaar dat het geld overboeken ook gaat via Tikkie. Dit houdt ook in dat je geld valt onder het depositogarantiestelsel.

Analyse- en informatie mogelijkheden

Hier kan ik kort over zijn, die zijn er vrijwel niet. Het enige wat de Bux Zero app je biedt is de huidige koers van een aandeel, de koers van afgelopen 3 maanden, 1 maand en de huidige dag en een omschrijving van het aandeel.
Hiervoor zal je dus andere bronnen moeten raadplegen zoals Yahoo Finance bijvoorbeeld.

Aanbod Bux Zero

Het aanbod bij Bux Zero is (vooralsnog) beperkt. Zo is er de keuze uit ongeveer 100 Europese bedrijven. Wil je investeren in Amerikaanse aandelen, dan is Bux Zero vooralsnog geen optie. Bux heeft wel toegezegd dat dit zeer binnenkort aan de app wordt toegevoegd.

Voordelen Bux Zero

  • Moderne, overzichtelijke app en zeer geschikt voor beginners.
  • Na aanmelding ontvang je een gratis aandeel. En als je je aanmeld via deze link krijgen wij er allebei een gratis :).
  • Bux Zero is zeer goedkoop.
  • Geld overmaken is binnen een paar tellen geregeld via Tikkie.

Nadelen Bux Zero

  • De app is vrij beperkt en heeft geen uitgebreide analyse mogelijkheden of informatie.
  • Het aanbod qua aandelen is nog beperkt. Zo is handelen in Amerikaanse aandelen nog niet mogelijk maar wordt dit zeer binnenkort wel mogelijk.
  • Niet helemaal gratis (maar wel goedkoop).

Ontvang een gratis aandeel

Je hebt vast de link voor een gratis aandeel al voorbij zien komen in deze review. Inmiddels heb ik al 2 gratis aandelen gekregen. Ideaal om op deze manier met beleggen te starten.
Maar waarom geeft Bux gratis aandelen weg? Wat is de adder onder het gras?
Die is er niet…. en eigenlijk is de strategie van Bux heel logisch.
Zij willen op deze manier proberen om een marktaandeel te veroveren in de wereld van de beleggingsapp. Het weggeven van gratis aandelen is dus hun manier om klanten te lokken. Zij hopen natuurlijk dat ze deze kosten later terugverdienen door de transactiekosten die hun klanten maken.

Als je je aanmeld via deze link aanmeld krijgen wij dus allebei een gratis aandeel waarmee jij alvast gratis kan starten met beleggen. Win-win situatie dus. Ik wil je alvast hartelijk bedanken voor het eventueel gebruiken van mijn aanmeldlink. Het gratis aandeel krijg je zodra je een bedrag hebt gestort op je account. Hoe groot die bedrag is kan je zelf bepalen.
Wat je daarna met het aandeel doet, mag je helemaal zelf weten. Je kunt het bijvoorbeeld ook weer verkopen en vervolgens het geld overmaken naar je betaalrekening.

Ik heb hierboven mijn persoonlijke ervaringen met Bux Zero beschreven en dit is geenszins een beleggingsadvies.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: